21.06.2018 г., 8:48 ч.

Порив 

  Поезия » Любовна
278 0 0

Под почерка

на гаснещ лъч

аз те открих

в синя вълна.

 

Питам за теб

всяка черупка

за твоя глас

в окъпан залив.

 

Вървя по пясъка

и гледам мидите

как сочат ми без

свян лицето ти.

 

В морско дъно

без глас плета

на дните ти

китка от сол.

 

Порив носи

твоя парфюм

от гръдта ти

в кошница прах.

 

А ти ще чуеш ли

зад аления грим

на късното небе

стиха за теб?

© Димитър Димов Всички права запазени

Това е едно стихотворение на морска тематика. Написах го вчера.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??