22.03.2014 г., 18:57 ч.

Портрет на една любов 2 

  Поезия » Любовна
994 0 15

Косата ми е буйна житно-слънчева стихия,

с която като омагьосан плащ ще те обвия.

Когато палаво разстеля я и волно залюлея,

омайно-запленено ли ще се завиеш с нея?


Устните ми са коралово-рубинена магия,

с която до полуда и несвяст ще те опия.

Когато  огнено и страстно в твоите ги впия,

ще пиеш ли от тях нектар с отровно биле?


Очите ми са ириси, луната приютили в мрака,

които като фар-маяк и в бурята те чакат.

Когато ласкаво и нежно с обич те погледна,

примираш ли в очакване и с горестна надежда?


Сърцето ми е като пламнала изгаряща жарава,

която топлина безкрайна всеотдайно дава.

Когато сам усетиш колко предано и силно бие,

ще иска ли и твоето сърце във него да се скрие?

 



                                                


 

© Таня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??