24.08.2023 г., 11:29 ч.  

Посестримо от занаята 

  Поезия » Хумористична
240 1 2

Не зная как обърках се нощеска,

реших, че сгодна си жена,

красива, с рошава прическа,

с котелче, котка и метла ... ?!?!

 

На пръч бил моят глас на славей

и бил съм носел евтино винò?

Не искаш Муз? ... Ама прощавай,

почакай идва Сирано!

 

Била си Вещицата страшна

от приказка на братя Грим,

но аз Вин Дизел съм, прекрасна,

таквиз кат' теб със кепче ги ловим.

 

Не ме плашѝ и със магии,

че архи чародей съм аз,

със мента, бъз и две ракии

лекувам коклюш, махмурлук и бяс!

 

Със совата ти ... виж, внимавай

да не ви сбъркат със сестри,

метла си имала ... о, извинявай,

излез пред вас и помети!

 

Та тъй, Посестримо от Занаята,

сполай ти, сбогом и поклон.

Със мен не си търси белята,

... китарата прати с Еконт!

© Веселин Банков Всички права запазени

Жена с характер казват съм била.
Измислици! Та аз съм тъй добричка!
И само в полунощ летя – с метла,
и сова е любимата ми птичка.
И котаракът ми – ела го виж, ...
  318 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??