На Рени
Опитай, може би е лесно
да ми повярваш и отново
към нас пътеката да блесне
сред бликналото чисто слово.
На огъня в сърцето бясно,
от хляба на живота запокитен,
не искам да се лутам безучастно
и да се лъжа, че съм се заситил.
А мислех си, че няма да съм взора
за дланите в покорното безумство.
Ще изградим със теб докрай опора
без сянка – спомен волнодумство...
© Мери Попинз Всички права запазени