31.10.2018 г., 11:26 ч.

Послание 

  Поезия » Друга
518 1 0

В душата ми, мило дете,

е светлина...
Всеки ден надеждата чертае.

В потока от слова топи се тя.

От белия хлад на поредните

мълчания.

Душата ми мило дете е рояк
...

От най-нежните думи
недоизказани.
И от копнежи по мяра скроени.
Не измислени…
A oт
духа изтръгнати.

В душата ми е пламъкът,
мило дете - свещен...
Роден в дух

и бясно препускащ

в плътта ми.

В душата ми мило дете

е магията...

Думи две, изречени

в тишината на вярата
подхранена

от небесните ангели.

В душата ми мило дете

е истината

неосквернена за плът и душа.
А в зениците м
и
пламъкът на свещи две.
Негаснещи...
Тук и сега.

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??