6.05.2018 г., 15:36 ч.

Посланията на вечерта 

  Поезия » Философска
339 0 1

 ПОСЛАНИЯТА НА ВЕЧЕРТА

 

Романтиката в сумрака е спряла,
промъквала се с среброто на нощта.
И малка част от пътя извървяла,
нопомня ми за хиляди неща!

 

Вторачвам се във северната мечка,
от мойте селяни наречена "кола",
оглеждам също  млечната пътечка
която прави нейната среда

 

Това е  още кумовата слама,
пътека лунна но не във океан
и хиляди звезди във тази панорама
и тайните им гдето аз не знам.

 

Дали Ореон се сваля с Андромеда?
Чий нива сега Ралото оре?
И в Историята, за мен бледа,
дали е Лебеда едно мюре?

 

И така замислен в здрачината,
аз сам измислих този навик стар!
Нощта за мене има в тъмнината
не малко хубости и своя чар!


22.07.2012, Драгойново

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??