20.04.2009 г., 12:12 ч.

Последен спътник 

  Поезия » Друга
562 0 3



ПОСЛЕДЕН СПЪТНИК

 

В ръката си спринцовката държеше,

на нея иглата зловещо някак си блестеше.

Беше малък той, почти невръстен,

но уморен до болка от живота мръсен.

Единствен син, в добро семейство бе роден -

майка лекарка, бащата бизнесмен.

Добро дете, а и ученик отличен,

паричният проблем му беше непривичен.

Но попадна в компания неподходяща,

където всеки длъжен е с наркотик да се захваща.

Щом заби си във вената иглата,

въвлечен беше вече в играта.

В началото му бе забавно, интересно

и към дрогата пристрасти се много лесно.

Ден след ден тя все по-надолу го влечеше,

той страдаше, но на външен вид не му личеше.

И ето, че сега след дозата поредна,

сбъдна мечтата си най-съкровенна.

Да полети желаеше - свободен, волен,

но от полета не се разбра, дали е бил доволен.

Летежът твърде кратък бил - съдба жестока,

завършил в локва кръв на плочките пред блока.

А беше малък той, почти невръстен,

но уморен до болка от живота мръсен.

Последен спътник в полета спринцовката му беше,

а на нея иглата зловещо някак си блестеше.

 

 

                                                     Видео >>>

 


 

 

© Наско Енев - РИМПО Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много силен стих! Като си помисля колко млади жертви има... Поздрав, Наско!
  • Каква ужасяваща истина са думите ти...
  • Жестока истина...
    Много размисли поражда...
    http://www.vbox7.com/play:4323d958
Предложения
: ??:??