6.03.2020 г., 7:19 ч.

Последна инвентаризация на гардероба 

  Поезия » Философска
691 0 2

Старото палто е най-удобно, макар и вече тесно.

Бръкнеш в джоба - забравен кестен.

В другия - бонбон за внучето далечно.

Под яката - дом за молците уютен,

а душата в пашкула на хастара е облечена.

През ръкавите спомени за лятото се стичат.

Копчетата - хлебчета препечени ,

плезят се на зимата комично.

Изветрял е вече нафталинът.

Няма и следи от женски парфюми.

Може би, е време да замина

по онези безобратни друми...

 

© Милко Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??