"Последна лопата"
Когато и последната лопата
над гроба ми нахвърли пръст,
запейте нещо за душата,
забийте дървения кръст.
И спомнете си някога за мене,
макар и неудачник аз да бях.
Презирах своето съвремие
и вехнех като есенния цвят.
......................................................
© Пенка Николова Всички права запазени