17.12.2010 г., 12:13 ч.

Последната любов 

  Поезия » Любовна
674 0 4

П О С Л Е Д Н А Т А   Л Ю Б О В

 

 

За първа обич не тъгувам -

тя светъл спомен е далечен.

На зряла обич не робувам -

и тя отлитна като песен.

 

Последната любов ме сгрява,

за мене тя е най-богата.

С букет чудесен ме дарява,

събран от рая на земята.

 

 

Не може пролет без кокиче

и лятото без роза пищна.

На скръб ни есента обрича

без хризантемата обична.

 

Във нея има пролет, лято,

предвестник е на зима ледна,

затуй и любовта последна

най-скъпа ни е на земята!

 

 

 

 

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав за хубавите стихове, Ани! Весели Коледни празници!
  • Всяка любов е скъпа по своему. Пък и знае ли човек, коя е последната.

    Хубав стих!
    Ухае на цветя и любов!
  • Последната любов била най-силна...Така казват! Поздравления за чудесният стих.
  • Красив стих. Много ми хареса!
Предложения
: ??:??