16.10.2020 г., 22:41 ч.

Последната ми риза избледнява 

  Поезия » Друга
297 6 4

Последната ми риза избелява,
а втората човек ли я отнесе?
Копривата на плетки се надява,
за лебедите космосът е тесен.
По менците ми кацат пеперуди
и слънце във водата се оглежда.
Но аз съм, усмирената от луди, 
пиячка на миражи на манежа.
За утре, за понякога, за после
не мога и насън да отговарям. 
А бялото по ризата е просто.
Завиждат ми палячото и царят.
Сега се топлят всичките ми белези
от меката извивка на платното.
Изгубя ли се, Бог ще ме намери
по нещо и за нещо, и защото...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??