31.12.2011 г., 11:33 ч.

Последната нощ на декември 

  Поезия » Друга
584 0 1
Последната нощ
на д е к е м в р и
рони снежни сълзи,
завършила в дланите бели
своя наниз от минали дни,
а пред огнища запалени -
новородени,
вдишват въздух мечти...
Само след миг,
от зарево озарени,
ще звъннат златни звънци,
възвестявайки новото време,
само след миг,
животът друг курс ще поеме...
Пее хор от ангели бели,
че годината бъдна
свиден дар на света ще даде -
войните, глада и сълзите
завинаги щяла да спре!
Всички, изпълнени с вяра, 
гледат към небето
на синята зима
и се молят на глас до един
да е мирна и честита
Новата година,
а последната нощ
на д е к е м в р и,
на сбогуване казва
АМИН!

Дейзи Патън
Йоханесбург

© Дейзи Патън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щастлива Нова Година!
    С пожелание
    за
    много здраве и късмет!!!
    Катя
Предложения
: ??:??