5.09.2007 г., 11:36 ч.

Последната нощ на лятото 

  Поезия
513 0 4
Последната нощ на лятото

Спят хората
и кучетата спят
и всички котки мъркат
някъде унесено.
Съблечени, тополите заспаха
и стихна всяка птича песен.

Заспива лятото,
от мъка пожълтяло.
Един забравен грозд навън
виси като обесен...
От пушек на запалени листа
в устата ми горчи със вкус на есен.

© Майк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??