Представих си, как някой ден,
как някой - без да ми е фен,
на гробищата, сред море
от паметници,
ще се спре
пред гроба ми и ще засрича:
"Ан-гар ...
Той бе-ше най-добър
във поетичното изкуство."
А червейчетата ще кажат:
- Да, и месото му бе вкусно!
© Ангел Чортов Всички права запазени
Чудесна рима те е връхлетяла, Алина - много е оригинална! Яндов, прав си -човек отвреме-навреме трябва да си припомня че е смъртен, като посети или болница, или гробищата. Загора, а може би тялото ни е по-безсмъртно от душата - доколкото материята е несътворима и неунищожима; докато душата,мозъкът ни - нашата вселена,се разлетява и изчезва безследно (като остава само написаното, разбира се). А на тебе Кери, специални благодарности за чаровния коментар!