31.03.2006 г., 23:48 ч.

Последната завеса 

  Поезия
549 0 2

Днес ще се състои примиера!
Пиесата е нечий живот.
Вижте как актьорът потрепера,
вижте как избива го студена пот.

Първа сцена и начало-
светлина и реквизит,
някъде игра умела,
другаде небрежен вид.

Май от зрителското място
виждам грешчици безброй
и не ми е много ясно
колко са сценариите на брой.

Доста лесно е от тук
да ги гледам отстрана,
но пък някой ден ше дойде
ред на моята игра.

И след последната завеса
ще има щастие и сълзи,
ще свърши там и моята пиеса,
както тази със сегашните звезди

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??