31.01.2013 г., 13:12 ч.  

Последните стъпки 

  Поезия » Пейзажна
634 0 2

Броя последните стъпки на зимата -

пристъпват пред мен по снежните улици,

изгубват се бавно, там по пъртината,

след кратките дрямки и дълги безсъници.

 

А Янтра разлива водите си ледени,

прегръща брега в танц на танго

и в ласки, които от скреж са изпредени.

Красиво преплитат тела във едно.

 

Последните стъпки ехтят във небето,

отекват в камбаните на старите църкви.

Снежинки докосват ме, галят лицето,

а зимата бяла следите си кърпи.

 

Дали е далече китната пролет?

Усещам я, близо е. Идва с усмивка.

Ще дойде със птиците, с техния полет,

с цветя ще покрие, с цветна завивка.

© Ивелина Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??