Последният в рода
Името е важно
за човека,
туй се знае
от памти века.
Един род
ще изгуби своето име,
но ще пребъде
в своите потомки!
Изпечени
в огън страстен,
в любов отгледани, голяма.
Живот, единствено
на силата подвластен,
достоен, без измама!
Силата и мъдростта,
от дедите съхранени,
от вековете към добро,
с гени променени.
Ще пребъдат
дедите ни в нас,
засукали сме
животворен квас!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени