Преброих се!
На длъж и на шир.
Преброих се!
Даже в пълно отсъствие.
Но завзех..
Без да искам, дори!
Куп земи,а по тях..
Даже замъци!
Без да бъда вожд.
Имах и племе!
Без да сея.
Пожънах от семе!
Е , уж ялово де!
И неволно, сдобих се.
С имане!
За което не дадох.
Ни труд, нито пот!
Или нещо,подобно на бреме.
И броих ,и броих!
Преброих и овцете!
Които копаха и сяха..
Длъжници били ми!
Не ги ли е срам?!
Тъй дълго скатавали..плява!
© Просто Някой Всички права запазени
Честит празник, Просто Някой!