30.06.2015 г., 11:31 ч.

Послепис 

  Поезия » Друга
347 0 2

 

 

        

                    Послепис

 

          

           Вървях

                   по улицата

                         и неясен -

           на бъдещето

                  скри се

                        силуетът.

          Зад мен,

                        от миналото,

                             шепот

          чух - прекрасен,

                       забравен,

                          сред градинските

          дървета.

                     Затича се денят -

                          изплашен,

           повика

                       изоставеното

                           вчера.

             И заваля!

                          Пороят

                              бе ужасен!

            На чужд адрес

                            спасение

                                   намерих.

            Там срещнах се

                       с досадницата

                            стара -

            с Умората!

                     И кимнах

                           отегчено...

 

                     P. S.

            Отмиваше дъждът

                  следи

                       по тротоара,

             а бурята

                        се сърдеше

                            на времето.

                 

                      

         

 

     

      

       

         

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Иносказателна, правдива, разтърсваща, лековита... такава е днешната ми среща с Твоята Поезия. Благодаря Ти, Вили!*
  • Истинско,лично,преживяно,(кара ме да се замислям все по-често за неизбежното),което по Ваш стил сте поднесли...Поздравления!
Предложения
: ??:??