14.10.2020 г., 15:23 ч.

Послушната 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
413 1 4

ПОСЛУШНАТА

 

Само и само да не съм сама,
да има някого до мен,
склонна съм дори да търпя
той да издевателства над мене.
Знам, не съм красива аз,
и множество жени ме превъзхождат ...
физически и умствено
конкуренция жестока, на каква цена?
Само и само да не съм сама.

Приемам условия всякакви аз,
приемам каквото Той каже,
дори да е първият мъж, склонен да ми каже "обичам те".
Слушам го, не възразявам, 
моите желания са без значение, 
може би защото най-голямото сред тях е ...
 да не съм сама.
Послушна ще ме наречете,
нека така да е.
Като кученце до нещо ще вървя,
ще изтрия "НЕ" от речника си.

Но на пластичен хирург няма да отида, 
нито ще се променя,
ще съм такава, каквато съм - естествена,
само ще съм послушна и ще го слушам ...
за да не съм сама. 

© Янко Трендафилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Как може да се вживявате в чужди образи при едно толкова лично нещо като поезията?
  • Удоволствието да си със себе си се оказва доста страшно нещо. Това пък да си с някой само, за да си с някой е голяма самота.
  • Разсмя ме, не знам защо..
    Помислих си: Къде, къде по-добре пластичният хирург от послушанието пред някакъв мъж :D
  • Янко, няма такова животно. Освен кучето, де. Не вярвам тук да става въпрос за такова.
Предложения
: ??:??