Гледах и двата филма.
И „Анна Каренина”,
и „Сега и завинаги”.
Първият,
безспорно, е класика.
Вторият - върволица
от интрижки усукани,
една с друга навързани.
И в двата филма обаче
идеята е една и съща:
Истината или заблудата
ще натежи на везната?
Бог ни е дарил с душа,
и с ум, облечен в слово,
не да го принизяваме,
а да го приземяваме.
Тихо и безмълвно.
И да го прославяме
със сърце свенливо.
С дела, а не с думи.
Свише изречената
Истина едничка е:
Зърнахме ли я
Светлината
в душите си?
© Гюлсер Мазлум Всички права запазени