векове колебание
нерешителни чувства
утаяват синхронно
години желания
в чаша съдбовна
преливат се страстите
неродени надежди
в болка посърнала
за трудното щастие
от сребърен колапс
нахлуващ във вените
се ражда утеха
изтръпващо мнима
римуват се зимите
отчайва се лятото
избистрят се мислите
в посоките свързани
лети необятното
южно от плажа
на смелите истини
гори нетърпението
вяра изплашена
ридае в мълчание
разлива се споменът
верен на себе си
настръхнал от търсене
извечно пропит
с покаяние
© Геновева Христова Всички права запазени