4.04.2012 г., 9:51 ч.

Поспри, ветре! 

  Поезия
723 0 12

 

Ветре, чакай, къде си забързал?

Стой, почакай, поспри тук сега!

Развълнувай ме в порив отвързан,

разпилей ме докрай над света!

 

Ветре мой, властелин на простора,

дай ми твоите силни криле

и над къщи, дървета и хора

да се рея из твойто небе.

 

А немирникът тайно ми смигна

и в съня ми, засмян, промълви:

- Без криле небесата ще стигнеш,

щом с любов във сърцето гориш!

 

                                        Bloom

 

 

© Веси Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??