21.09.2019 г., 13:18 ч.

Посрещане на есента 

  Поезия » Гражданска
263 1 2

 

Дъбът откъсна от своите жълъди,
за да посрещне пъстрата есен.
Изсвири симфония ято от гълъби,
която паркът превърна в песен.

 

Нямат ноти, а свирят птиците,
пее хор от слънце и вятър.
За петолиние гледат към жиците,
не само, че пеят, играят и театър.

 

За публика, само прелетни птици,
готови след малко да тръгнат на юг.
Една по една, наредени стотици,
след този спектакъл, ще дойде тук студ.

 

Диригент бе кълвачът, който остава,
да се порадва на чудната есен.
И верният гълъб, с любов продължава,
да свири в студа същата песен.

 

Дъбът раздаде своите жълъди,
посрещна с прегръдка пъстрата есен.
Безкрайна симфония от ято от гълъби,
паркът превърна в истинска песен.

 

 

Явор Перфанов
20.09.2019 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??