1.10.2020 г., 12:48 ч.

Постлюбов... 

  Поезия » Любовна
153 0 0

 

Постлюбов...

 

Ти събери́ каквото е останало,

класирай го по начин нов

и някога (в нощи́те безлюбовните)

ела да си играем на Любов!...

 

И ако нещо скъпо е опазено:

от чувствата, от спомена, от мен –

възможно е и с повече фантазия

да живне пак... Макар и не съвсем!...

 

... Не съществува знам това понятие:

на „постлюбов“, но как да нарека кажи́

когато днес в неведоми обятия

една обичана преди жена – лежи...

 

Опитвам се и да забравя вече -

безумието в нашите мечти

и как в една сега далечна вечер...

целувах две разплакани очи...

 

30.09.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??