4.11.2008 г., 11:41 ч.

Посвещение на Ив. С. 

  Поезия » Философска
525 0 4
Носи в мрежата си хляб, маслини и бутилка вино -
поет на прехода. И вчера, виноват
за своето бохемство и препиване,
по подразбиране -
в морала слаб.
Прилича повече на пришълец отнякъде,
изгнаник и с брада като класик.
По всяко време в стихове говори.
Езоп ли е или смешник?
Не пише басни, нито е изискан -
несъвместим за нашата ширина.
Върви самотен, горд като месия.
Поете, как са твойте имена?

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??