15.11.2007 г., 21:39 ч.

Посветено 

  Поезия » Любовна
647 0 7

На Е. 

 

Както Данте обичаше Беатриче,

безрезервно, с вдъхновение,

както потрепва всяко момиче

от любов и леко смущение,

така се вричам на тебе до вечност

и вплитам пръсти в твойте коси,

така подари ми човечност,

любовта ми жива носи!

***

Косите си руси ще сплитам.

Вечер ще идваш при мене, нали?

Мой ли си още се питам?

Нощта я открадна, но ден ни дели...

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??