28.05.2018 г., 10:51 ч.  

Посветено на КК 

  Поезия » Друга
852 5 5

Отбих се на пръсти в душата ти детска,   
невинна и чиста, като девствен олтар.  
Натежала от болка, от удари мерзки,
от хорската злоба и от лошия зар.          
                
          И сърцето ранено аз обико́лих.
          Стените му бяха надрани с пирон. 
          Коленичих в кръвта и през сълзи се молих,
          да открие душата ти топъл подслон.

 

Прегърнах с безкрайна любов тишината.
Целунах икона. Наведох глава.
Търколи́ се сълза, изкънтя в самотата.
И на пръсти напуснах твойта душа.

© Valya Тodorova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??