27.04.2010 г., 19:43 ч.

Поточе 

  Поезия » За деца
812 0 0

Поточе

 

Поточе бистро и звънливо

по камъчета дяла своя път,

да можеше да каже, че, щастливо,

намерило е горски кът.

 

Поточе пенливо и красиво

обагря малка долинка,

през деня - игриво,

вечер ромони във тишина.

 

Поточе с чистичка водица

прераства във река,

надолу по скалите слиза

и напоява житните нивя.

© Триб Трибс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??