16.10.2008 г., 12:41 ч.

Потоп 

  Поезия
372 0 0
 

        ПОТОП

 

 

Дъждът облачно мляко цеди.

Оплел е земята във мрежи.

Хората-риби в мътни води,

мрежите искат да срежат.

 

 

Във кален потоп тънат души.

Човека, знаем, от глътка се дави.

Калта съдбите в основи руши.

Потъваме, но оставаме прави.

 

 

Господи, къде милостта се дяна?

Ковчега Ноев, не издържа - тече.

Потъваме бавно в словесната пяна.

Спаси ни, Господи! Калта ни влече...

© Мимо Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??