9.01.2009 г., 23:56 ч.

Потърси! 

  Поезия » Любовна
556 0 0

Потърси светлина в угаснала свещ!
Потърси топлина в зиммната скреж!
Намери любовта в свят от изсъхнала страст!
Намери природата в мъртъв храст!

Скрий душата си, за да я потърся,
затули любовта си, за да я намеря.
Заспи спокойно, нека те разтърся.
Метражите скрий, да те измеря!

Не ме питай „защо" - нужда няма,
потърси причина да сме двама!
Намираш ли в мен част от себи си?
Откриваш ли отговор на толкова ребуси?

Открий истина, когато всичко е лъжа,
път намери в тунел от тъма.
Не се губи обаче, вече нямам сили
да те търся, достатъчно сме открили!

© Росица Саси Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??