24.12.2011 г., 23:14 ч.

Повече за Любовта 

  Поезия » Любовна
472 0 3

Повече за Любовта

За любовта, която всеки ден възпявам,
която като огън ме гори,
 с "отличен" винаги  я оценявам,
а  давал съм и повече дори!

За нея  искам  аз сега   да  разсъждавам,
но не за туй, коeто тя твори,
а за трагедиите, гдето ни  създава,
и често хорските  съдби  мори...

Великата любов е най-велико чувство!
И то стои у нас за цял живот...
Възпявана е тя във не едно изкуство
и в фолклора на не един  народ!

Великата любов е и велика мъка,
когато някой не я сподели!...
Когато някой през "просото" ù защъка
и със лъжа Идилията развали...

Не винаги самата тя е трайно чувство...
Припламне огънят... И изгори...
Понякога самата тя е само блудство...
И за честта ни просто не държи!

Не винаги Добрата плюсове ни носи...
Трагедии велики често я грозят...
Събаря хората тя като  в сенокоси.
Зачерква им  и  правилния път.

Понякога  в Омраза тя се трансформира,
щом Изневярата я сполети.
Тогава Ревността в сърцата ни  напира
и търси начин да си отмъсти!

О, вярно е, че Любовта е често сляпа...
И не приема  ничий разум и акъл.
Неискреникът често само това чака
и Жертвата оплита в плана зъл!

Аз знам, че Любовта е най-красиво чувство,
но покрай нея тъмни сили спят!
Загърбиш ли я, в живота ти е пусто
и дните ти не  искат  да вървят!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви дами,че сте съгласни с мен!
  • Велико откровение! "Аз знам, че Любовта е най-красиво чувство,
    но покрай нея тъмни сили спят!
    Загърбиш ли я, в живота ти е пусто
    и дните ти не искат да вървят!...
    Поздрав поете!
  • "Великата любов е и велика мъка...
    Не винаги плюсове ни носи...
    Вярно е, че любовта е често сляпа..."
    Но всички знаем, че е най-красивото чувство! Честита Коледа, Христо!
Предложения
: ??:??