22.10.2007 г., 17:19 ч.

Повеля 

  Поезия
794 0 3

Чети, недей да се мъчиш,

недей да изкачваш баири, чети.

Животът е труден,

а хората мъдрост събират с години.

Ти беден човек си, какво като имаш пари,

какво ще се случи, като всичко изгубиш?

Мъдростта струва скъпо на двайсет години,

а не на шейсет.

Замълчи, думите струват, когато са с мисъл родени,

недей говори думи на други кретени,

които, и те като теб, ”имат пари”.

Сега поплачи,

не само твоят живот в грешна посока върви.

Намери си любов, обичай тъй, както го чувстваш,

с душа, със сърце.

Паднал си, недей да се молиш на Господ,

а ставай, момче.

Животът върви и скоро ще свърши,

със теб и без теб.

А знай, че поне там горе всичко е честно,

там поетът е поет, а учителят учител

и няма пари...

 

© Мариа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно послание!
  • Страхотно е ,всеки трябва да се поучи !
  • Браво!!!!!!! Идеята е прекрасна. Много хубаво и мъдро стихотворение. Много ми харесва посланието, което носи, защото е общочовешко.
Предложения
: ??:??