13.10.2017 г., 12:51 ч.

Познание 

  Поезия » Друга
474 2 8



А може би са само шарж
глаголът и Пътят „живея”,
а Бог е просто „ларж”,
преди да пусне „суховея”.

И сигурно ни гледа сеира -
непроходили – вече „желаем”,
пуска ни насред „панаира”
и наглежда за „какво” дерзаем.

Мисля - Той е до смърт уморен
да дава уроци - с тегоба и прошка,
а Духът ни си остава пленен -
вкопчена в суетата земна, „стоножка”.

Понякога - в Душата ни прелита 
(също „дежавю”)
 сакрално дихание
на една Любов, дълбоко скрита -
Тя е Краят, Начало и
Познание:

че ни стига малко - колкото една троха:
няколко „препаски”, залче хляб и сол;
че Небе не е „отвъд”, а бряг на Любовта,
и Лета ще ни „преведе” само за един обол.


Ренета Първанова

 

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??