3.02.2009 г., 16:41 ч.

Прагът на смъртта 

  Поезия » Друга
566 0 2

Родила се веднъж една жена.

Тя била ту лоша, ту добра,

с прекършена душа,

но и неоспорима красота!

Мечтаела да срещне тя много хора по света.

Искала да разбере какъв е смисълът на думата "човек".

Един ден отишла тя при древна жрица накрай света.

Попитала я за любовта, живота и смъртта.

Жрицата отговорила така:

"Любовта е като река, но пресъхне ли - умира тя!"

"Живота е като солта - може да вгорчава,но и да дарява."

"А смъртта... Смъртта е избавление от всичко това!"

Зачудила се младата жена - какво да търси по света?

Отчаяла се, но видяла светлина.

Била на прага на смъртта!

 

 

© Анета Боянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??