29.10.2011 г., 9:27 ч.

Прашинки нежност... 

  Поезия » Бели стихове
612 0 2

В мрака на нощта луната пак изгрява,
безброй звезди повежда по звездния им път,
блести в искряща сребърна одежда
като добра орисница на любовта.


Прашинки нежност праща към земята,
с любовна страст изпълва вечерта,
оглежда се и в миг открива
любовната пътека за влюбени сърца.


Светлинен лъч изпраща към сърцата,
обгръща ги с любов и красота,
по капчица магия дава тя на всички,
които още вярват в любовта.


В нестинарски танц се впуска в този миг душата
и като огнена жарава са чувствата сега,
безброй искри разпръскват топлината,
като вулкан изригваща от влюбени сърца.


Ръцете търсещи даряват сладост на телата,
очите милват с поглед кадифен,
а устните коралови в любовен унес
безмълвно сливат се в нощта.


И сякаш течна лава покрила е телата,
частици страст изпълват вечерта,
в огнен танц се сливат пак телата
в прослава искрена на любовта…



© Росица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??