15.10.2007 г., 10:25 ч.

Прашинки (обичам те сега) 

  Поезия
659 0 3

Една заблуда в мене се роди,
поживя за кратко и се изпари.

Една любов в мен изгря,
горя за кратко и се разпиля.

Една надежда в мен се появи,
че ще се сбъднат моите мечти.

Но уви, не ще си ти до мен,
така светът е подреден.

Уморен във ъгъла Сънят стои
и бавно капят моите сълзи.

Душата ми разпорена кърви,
но нощта е тъмна - не личи.

А аз цяла вечер във ръка
стискам силно таз мечта.

Тъй малка тя е, а така блести,
заслепява всичките звезди.

И ето, няма те сега в нощта,
тихо избледнява моята мечта.

Моля те, за мъничко поне,
заедно да я подържим в ръце.

После отпуснатото и телце
в гробче ще положа да умре.

Стана тихо, утрото дойде.
О, Господи, защо не съм дете?

Да те обичам много искам аз
и да спре сега света за нас.

© Любомир Любенов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??