27.02.2009 г., 14:40 ч.

Празен дом 

  Поезия
910 0 21
Завръщаш се в отдавна празен дом
и само сенки гонят се в ъглите.
Избяга топлината с тъжен стон,
когато си замина. Не попита

угасва ли полярната звезда
в едни очи, от болка помътнели.
Сега те среща само тишина,
дърветата дори са онемели.

Момичето с разветите коси
ти вярваше, че още тук те чака,
приела кръста. Без да те вини,
за твоята любов тя дълго плака.

Но днес я няма. Къщата мълчи
и мракът само прилепи привлича...
Какво остава? Просто си тръгни.
Знай - шепа прах не можеш да обичаш.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??