4.02.2021 г., 23:37 ч.

Празен романтик 

  Поезия » Любовна, Философска
563 0 2

Не съм от светлите поети,

за тях света е проста призма,

стиховете им се нижат на куплети,

всяка тяхна дума е афористична.

 

От тия съм циничните, дето

цигарата не пускат от ръката

и кървавото вино, от което,

не ти омекват колената.

 

От тия-празни романтици,

слънчасали от болка носталгична.

Доконали разлистени корици

на погубените любови магични.

 

От тия, самотните, които

и Библия, и отрова имат

до леглото. От тия, дето

и обичат си живота,

и готови са да скочат в

гроба.

© Георги Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??