4.11.2007 г., 16:47 ч.

Празни самотни мисли 

  Поезия » Философска
3486 0 12
 

Празна стая

в празна къща.

Стените празни,

празен е таванът.

Стъпвам върху празния паркет.

Наоколо се носи дъх на празно.

Не мисля нищо -

мислите са празни.

Не питам нищо -

и въпросите са празни.

Душата ми и тя -

усещане за празно.

 

*  *  *

 

Седя си самотно в самотната стая.

На самотната маса

самотната чаша

самотно стои.

Самотната ми душа

самотно ридае

и в мисли самотни

самотно струи.

© Желязко Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??