Празна стая
в празна къща.
Стените празни,
празен е таванът.
Стъпвам върху празния паркет.
Наоколо се носи дъх на празно.
Не мисля нищо -
мислите са празни.
Не питам нищо -
и въпросите са празни.
Душата ми и тя -
усещане за празно.
* * *
Седя си самотно в самотната стая.
На самотната маса
самотната чаша
самотно стои.
Самотната ми душа
самотно ридае
и в мисли самотни
самотно струи.
© Желязко Костов All rights reserved.