1.12.2019 г., 16:21 ч.

Празничен благослов 

  Поезия
931 0 1

Автор: Генка Богданова

 

Хей, отваряйте вратите,

идват празници честити!

Със сурвачка във ръката,

Новата е пред вратата.

Родината таз година

да цъфти като градина!

Българските  плодни ниви

злато да са изкласили!

Като птиците крилати,

всички българи  сърцати,

от чужбина да се връщат,

в запустели родни къщи,

Отворете си душите

за любов и за мечтите!

Грижите си забравим,

Ро`дината  да прославим!

© Генка Богданова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

26 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми, но особено тази част:
    "Като птиците крилати,
    всички българи сърцати,
    от чужбина да се връщат,
    в запустели родни къщи..."
Предложения
: ??:??