Днес е осми март. На жената е ден.
За някои е празничен, за мен... обикновен.
Ставам и започвам с цигари и кафета,
След като съм свършила вече с тоалета.
До обед кротко пред компа ще дремя,
за да използвам полагаемото време.
Ще пращам поздрави, ще получавам,
на всички от сърце аз ще отговарям.
След обед вкухнята ще се развихря
и разни вкусотии мога измисля.
Тъй, както лани, софра ще подредя
с червена роза, свещи, но пак ще съм сама.
Сама ще си празнувам, ще ям сама, ще пия
коктейла (всички знаете) "сълзи със ракия".
Тоя път ще бъде със хубава салатка,
компания ще имам от... молив и тетрадка.
Нали съм с неспокойна, романтична душа -
с две-три сладки думи ще се поздравя,
ще поплача малко, а много ще напиша,
ще пия, пуша, псувам, а после ще въздишам.
Ще мисля, че някой в празничния ден
ще вдигне хубав тост и за самата мен.
Той... нека да е здрав, а аз благодаря!
Със моята целувка ще го благословя!
© Нели Всички права запазени