5.04.2018 г., 15:47 ч.

Празник 

  Поезия » Философска, Пародии
859 0 0

Празниците идват, празниците идват!

всички гости от вратите ни прииждат

весели, весели и засмени

всички крият колко са опечалени

 

Събирайте се, хора!

празнувайте и пийте!

душите ви са станали черни от умора

но няма нищо, яжте вий и пийте!

 

Хайде маските да сложим

Да се усмихнем като за последно

Лошите чувства да уталожим

Да ги скрием непрогледно

 

Защото празници са, усмивки трябва да изкрят

хайде да се правим на вежливи

всички устите си да изкривят

нищо че отвътре са полуживи

 

Аз в тая гнусотия

няма да участвам

ще седя отстрани и ще пия

не ща духовно да израствам

Утре като всичко свърши
ще върнем ний пак по наш'те къщи
хайде пак наново ще се мръщим
и ще покажем колко сме бездушни

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Великден »

32 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??