20.08.2015 г., 10:36 ч.

Празник в гората 

  Поезия » Пейзажна
649 0 0

ПРАЗНИК В ГОРАТА

 

Там на горската поляна

във средата на гората,

животните веч се сбраха,

ще започват веселбата.

 

Тук са всички  музиканти

и хористи, и солисти,

тука сбрани са таланти

с глас и инструменталисти.

 

Чуден Славей сладкопоен

с Чучулига са дуета,

от катерички във хор строен

песента им е подета.

 

Диригент е старий Щърко

с клюна трака такт им дава,

жабешкият хор наблизко

на песента им отпява.

 

Синигерчета отсреща

пък отпяват на скореца,

Щурчо с гъдулката праща

призиви до свойта чета.

 

Свирят: Меца със тубата,

Кума Лиса цигуларка,

Кумчо Вълчо със зурлата,

Зайо Байо с флейта малка.

 

Тъпани и барабани

и кларнети, и цимбали,

тука всички са отбрани

във оркестъра събрани.

 

Песните са все игриви,

весели и закачливи,

и изви се в миг хорцето,

чак продъни се небето.

 

Празникът бе много весел,

беше празник на гората,

с много радост, танци, с песен

тъй завърши веселбата.

 

 

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??