30.03.2011 г., 21:37 ч.

Празните съдове дрънкат най-силно 

  Поезия » Философска
515 0 2

Празните съдове дрънкат най-силно


(посветено)

Празните съдове
дрънкат най-силно,
без умора деня и нощта
вдигат врява  обилно
и лъскат голите си  дъна.
Празните съдове
живеят неадекватно-безсилно
с мечти да нахранят света.
Дрънченето смятат за стилно,
тъй като нямат глава.
В бюфета на клетките си насилно
са строени и дрънкат за свобода,
в заблуди с мечти и стерилно
си дрънкат не на шега,
Халюцинират, че носят световни блюда.
Празните съдове дрънкат напразно,
но не знаят това.


30.03.2011

© Лидия Сиркавара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??