Празно - блус
Столове, свити край празните маси,
погледи след думи,казани от суета,
усмивки разменят празни сърца,
празна болка и в болката – празнота!
Очите гледат улици. Празни.
Празни жени сънуват детски мечти,
празни мъже се зъбят с празни джобове,
празна вяра се дава - за празни лъжи!
В празни квартали спят празните къщи,
празни пътища кретенясват в празна държава,
пълно с надежда е в в празната църква,
А животът, любовта
и блусът
си продължават!
+
© Стоян Стоянов Всички права запазени