30.06.2019 г., 23:39 ч.

Празното село 

  Поезия » Гражданска
836 2 2

"Слънцето, слънцето само е тук..."

          "Останало", Райсън

 

Слънцето, слънцето само е тук!

Птиците идват за него от юг.

Щъркели тука си правят гнезда.

С клюнове тракат под нощна звезда.

 

Лятна прохлада и околовръст

пара се вдига от сухата пръст.

Нощно мъртвило в село тече.

Лунният диск вместо слънце пече.

 

Тука селото е малко на ръст.

Църквата вече е с килнал се кръст.

Няма миряни за помен и смърт.

Тук господар си е слепият кърт...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??