28.05.2009 г., 9:37 ч.

Пре-въплътяване 

  Поезия » Друга
581 0 16
Казват, всичко било кръговрат.
На света, в който влюбен си тичал,
ще се върнеш - на мравката брат.
Или звяр, или някаква птица.

Хех! Нарамил кубичето пръст -
все едно, че нарамил полето! -
да си тръгнеш по Млечния път,
да се върнеш по мравя пътека.

Мили Боже, какъв плачо-смеш!
Още Слънце докато залезе,
ще ме видите, станал на свещ,
бледожълто езиче да плезя!

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??