25.02.2008 г., 20:35 ч.

Пречупи се свободата 

  Поезия » Философска
870 0 10
„... който падне в бой за свобода, той не умира”
А какво става, когато извоюваната криворазбраната свобода убие справедливостта?!



Мечтите хапят тъмнината,
кръвта им крещи в моето дихание,
те са роби на свободата,
слуги на горящото ми стенание.

Мъртвите поеха дъх в пръстта,
истината обгори очите,
събуди любовниците на смъртта,
сряза пороя на сълзите.

Яростта изля кръв в гнилите им вени,
гневно разтуптя сърцата,
дълбоко в безвремието спрени,
в името на свободата.

Мъртвите дишат, сълзите им кървят,
бориха се за светлината,
устните им крясъци мълвят,
да отмъстят на свободата.

Тя пороби нашите ридания,
пречупи се в огледалото на срама,
справедливостта изгори в страдания
и прекърши крилете на ума...

Вие търсите справедливостта...
а тя тежи върху оловното ми сърце,
гние върху кървавите ми ръце...






































© Димитрина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??